2013. április 1., hétfő

Sajttekercs



Az idei húsvéti asztalunk kedvence. Ahogy tavaly a mézes-szezámmagos szűzérme volt, most ez a sajttekercs volt a favorit.

Az elkészítésétől kicsit megijedtem, de rájöttem, hogy felesleges volt a gyomorgörcs. Mindenkinek ajánlom, mutatós, egyszerű és FINOM :)

Sok recept kering az interneten, engem Mézesélet ihletett meg.


Hozzávalók:
20 dkg edami sajt, 10dkg házi krémsajt  vagy natúr krémsajt, 1 doboz macisajt, 4 darab újhagyma, 10 dkg sonka, 7-8 db közepes savanyú uborka,

Fazékban vizet forralok, elzárom a gázt és a forró vízbe belerakom az edami sajtot, letakarva 20 percig "főzöm" benne. Ezután a vízből kivéve kinyújtom a sajtot téglalap alakúra és megvárom, hogy kihűljön.
A krémsajtot és a macisajtot összekeverem, beledolgozom a felkarikázott újhagymát. Megkenem vele a kinyújtott sajtot, majd ráteszem a sonkát, megszórom uborkával.
Feltekerem és folpackba csomagolva mehet a hűtőbe legalább egy napra, hogy jól összeálljon. Másnap gyönyörűen szeletelhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése